You are here

Description

Achter deze muur met poort aan de Meldertstraat nummer 36 schuilt er een voormalig pakhuis dat in 2003 door architectenbureau Lens°Ass werd verbouwd tot woonhuis / kantoor.

De verrassing start al aan de "voorpoort". Wanneer deze automatisch opengaat, zullen voorbijgangers onmogelijk een blik kunnen werpen op wat er achter de muur verborgen zit. Een doordacht ontwerp van de asymmetrische volhouten poort zorgt ervoor dat de gezellige patio volledig wordt afgesloten van de buitenwereld. De wagen parkeren, op een van de drie parkeerplaatsen, kan in alle kalmte zonder de innerlijke rust en privacy te verstoren. Aan het einde van de carport heeft men toegang tot de woning of kantoor. De knap ingericht multifunctionele hal herbergt een vestiaire, toegang tot het gastentoilet met aansluitend een stijlvolle handwasbak met muurkraan. De mooie klassevolle eikenhouten trap met glazen wand wordt perfect geaccentueerd door de design muurverlichting. De warme tinten van de houten trap en eiken plankenvloer vormen een perfect contrast met de supersterke, onderhoudsvriendelijke, gepolierde betonvloer. Hier zijn strak en warm een onafscheidelijk geheel.
Links, aan het einde van de gang, situeert zich de badkamer. Een origineel badkamermeubel met dito spiegels en opbouw lavabo´s met design mengkranen sieren deze ruimte. Het ovaal, vrijstaand duoligbad met thermostatische badrandkranen worden aangevuld met een open regendouche met hardhouten plankenvloer. De vloerverwarming, die het gelijkvloers verwarmd, wordt hier aangevuld met muurverwarming zodat de juiste temperatuur te allen tijde gegarandeerd wordt.
Aan de rechtkant van de hal: de leefruimte. Strak en warm worden hier aangevuld met ruimte en licht. Een plafond met een hoogte van maar liefst 7m waarin de originele gietijzeren dakspanten zichtbaar bleven. Strak industrieel met op de achtergrond ruwe houten planken die het plafond bedekken. Twee blikvangers, D2V2, een creatieve verlichting van het Belgische lichthuis DARK, zijn als het ware ontworpen om deze ruimte te verlichten.
In zuidelijke richting één en al openheid dankzij de grote vouwramen die reiken van vloer tot plafond. De eerste zonnestralen nodigen onmiddellijk uit om de ramen open te vouwen zodat binnen met buiten verenigd wordt. De sobere doch supermooi aangeklede patio vormt een oase van rust midden in het centrum. Elk seizoen geeft een andere uitstraling aan deze bijzondere plek. De Wilde Wingerd tovert van de lente tot diep in de herfst een ongelooflijk kleurenpalet. Enkel in de winter verschijnt de karaktervolle muur die achter de Wingerd verscholen zit.
Binnen en buiten worden niet enkel met elkaar verbonden, ook beneden en boven vinden elkaar in de vide. Het bureel op de verdieping heeft een knap zicht op de leefruimte en de patio. Maar liefst 7,50m werkruimte staat ter beschikking. Aan het andere eind van de verdieping vinden we de master bedroom. Eikenhouten plankenvloer met indirecte verlichting, glazen wand met zicht op de patio en strakke dressingkasten vormen de sfeerelementen in dit aangename vertrek dat uitgerust is met airco. Aansluitend een ruimte met design lavabo en apart toilet. Verder nog twee bijna identieke slaapkamers met dakvenster voorzien van een houten luifel. Glazen "nokwanden" zorgen ervoor dat de kamers met elkaar en de nachthal verbonden zijn zonder inbreuk te doen aan de privacy. Leefruimte en slaapkamers kunnen perfect dienst doen als kantoorruimte.

Bron: www.immovlan.be - geraadpleegd op 15-07-2011

(1) GIS-GBK G@lileo Hasselt (2) www.immovlan.be - geraadpleegd op 15-07-2011

Fiche

Adres: 
Hasselt
Kadastraal nummer: 
1-H-0520-L
Periode of stijl: 
2003
Architect: 
architectenbureau Lens°Ass
Vorige functie(s): 

- magazijn

Huidige functie: 

2010: woonhuis met kantoor

Beschrijving interieur: 

- zie lager 'Verhalen'

Verbouwingen: 

- 1971: oprichten van magazijn en studio

- 1972: veranderingswerken van voorgevel

- 2001: verbouwen van magazijn tot woongelegenheid

Algemeen: 

- perceelgrootte: 229 m2
- bewoonbare oppervlakte: 206 m2
- bebouwde oppervlakte: 160 m2

Recent toegevoegd

Rond 1570 was Melchior van Horn brouwer/herbergier in het huis ‘Het Schip’, Maastrichterstraat 9 . Er is...
Auteur: Tom Kenis Geparafraseerde Radio 2-getuigenis van militair William De Wilde en zijn echtgenote...
Auteur: Tom Kenis De familie Trippas verbleef in Belgisch Congo van 1954 tot en met de onafhankelijkheid...
Auteur: Tom Kenis Nikolaas Jan Pieter Geurts werd geboren te Eisden op 13 december 1931. Zijn vader was...
Auteur: Tom Kenis Antoinette Fransen, de moeder van Moelly Henno, werd tijdens Wereldoorlog II...
Zoveel Hasselaren, zoveel linken met Congo. Om de meest uiteenlopende redenen trokken Hasselaren al...
Auteur: Tom Kenis Joseph (°Hasselt 04.07.1926) en Denise (°Hasselt 22.01.1927) leerden elkaar kennen als...
Auteur: Tom Kenis André Billen, geboren in 1927, studeerde economie. Hij slaagde voor het diplomatiek...
Auteur: Tom Kenis De in Hamont geboren Joseph (Jef) Verlaak, thans inwoner van Viversel maar gedurende...
Auteur: Toon Blux Hermanus, Petrus, Joseph Blux is de oudste zoon van Louis Bleux (1) uit Kuringen en...