You are here

Sportief Sint-Lambrechts-Herk

Description

Op initiatief van Roger Tilliard en Marcel Uytdebroeks werden januari 1956 een veertigtal personen gecontacteerd met de bedoeling een voetbalclub op te richten in Sint-Lambrechts-Herk. Een twintigtal onder hen reageerden positief en kwamen enkele dagen later samen in café Ensor (Sint-Truidersteenweg 455), waar een eerste bestuur werd gevormd met Roger Tilliard, Marcel Uytdebroeks, Louis Vandersmissen en Louis Sarlée.

 

Op 4 november 1968 werd op initiatief van Augustin Houbey, Luc Martens en Valère Jooken overgegaan tot de oprichting van de vzw Herkerjeugdcomité, dat een oplossing moest bieden aan de dwingende behoeften aan een adequate sportinfrastructuur. Het bestuur van de vzw, ondertussen omgedoopt tot vzw Beukenhof, bestond ook nog uit Roger Reenaers, Ghislain Meekers, Tony Martens en Odilon Polleunis.

 

Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Herk werd eigenaar van het acht hectaren groot domein "de Géradon", waarvan de helft verkaveld werd in bouwplaatsen, zodat er nog 4 hectare 67 overbleef voor andere bestemmingen. Op 27 juni 1970 werd het domein, dat herdoopt was onder de naam "Beukenhof", officieel opengesteld om de Herkenaren de nodige kansen te bieden om via sport hun lichaamscultuur op peil te houden. In 1971 werden voor de voetbalploeg kleedkamers gebouwd. Ook werden er overeenkomsten afgesloten voor de aanleg van een tweede voetbalveld buiten het domein. In september van hetzelfde jaar werd "'t Schuurke" geopend voor de toneelliefhebbers. Het daaropvolgende jaar zette de bouwrage zich onverminderd verder. Zo kwam er een kantine voor de voetbalploeg Herk Sport, die voortaan het Beukenhof als thuisadres gebruikte, werd er door huur een derde voetbalveld verworven, kreeg het tafeltennis en tennis een volwaardige plaats tussen de sporten en kwam het damesvoetbal definitief uit de startblokken. Nog voor de fusie met Hasselt werd het bestaande complex vergroot met een gebouw van 13 meter bestaande uit twee verdiepingen en werden de eerste twee voetbalvelden voorzien van degelijke verlichting. Het gonst op het Beukenhof van mensen die zich uitleven in de sport, die zich verrijken aan volkscultuur, die er elkaar ontmoeten om zich te ontspannen of te vergaderen.

Fiche

Datum van oprichting: 
Datum van ontbinding: 

Referenties

Sint-Lambrechts-Herk / Warm aanbevolen (2011)
Titel: 

Sint-Lambrechts-Herk / Warm aanbevolen (2011)

Ondertitel: 
Vroeger en nu
Plaats van uitgave: 
Hasselt
Jaar van uitgave: 
2011

Recent toegevoegd

Auteur: Tom Kenis Geparafraseerde Radio 2-getuigenis van militair William De Wilde en zijn echtgenote...
Auteur: Tom Kenis De familie Trippas verbleef in Belgisch Congo van 1954 tot en met de onafhankelijkheid...
Auteur: Tom Kenis Antoinette Fransen, de moeder van Moelly Henno, werd tijdens Wereldoorlog II...
Zoveel Hasselaren, zoveel linken met Congo. Om de meest uiteenlopende redenen trokken Hasselaren al...
Auteur: Tom Kenis Joseph (°Hasselt 04.07.1926) en Denise (°Hasselt 22.01.1927) leerden elkaar kennen als...
Auteur: Tom Kenis André Billen, geboren in 1927, studeerde economie. Hij slaagde voor het diplomatiek...
Auteur: Tom Kenis De in Hamont geboren Joseph (Jef) Verlaak, thans inwoner van Viversel maar gedurende...
Auteur: Toon Blux Hermanus, Petrus, Joseph Blux is de oudste zoon van Louis Bleux (1) uit Kuringen en...
Auteur: Tom Kenis Edgard Jamart werd geboren in een gehucht tussen Bergen en Luik, maar woont al 40 jaar...
Auteur: Hubert Bovens Marcellin Lagarde werd geboren te Sougné, Sprimont in de provincie Luik op 2...