Voetbal in Rapertingen - uit: «Organisatorisch is deze fusie een enorm succes» (1991)

Description

Eind vorig seizoen sloegen bestuursleden van Camara en Rapertingen de handen in mekaar. Een fusie tussen beide clubs kwam tot stand. Wekelijks komen ongeveer driehonderd spelers, onderverdeeld in zestien ploegen, tussen de krijtlijnen en verdedigen de groen-wit-rode kleuren van RKC (Rapertingen Kruising Camara) Hasselt. Aan voorzitter Geert Reynders de vraag een eerste balans te maken van dit voetbalhuwelijk.

«De hoofddoelstelling van de fusie was in Hasselt-Oost een club op te richten die op niveau speelt en die volledig op eigen benen kan staan. Met het enorm aanbod aan jeugdspelers dat we hebben moeten we in staat zijn de eerste ploeg te voeden zodat transfers van spelers uit andere clubs naar RKC niet meer nodig zijn.»

- De resultaten zijn voorlopig niet bemoedigend?
«Op sportief vlak moeten we een onderscheid maken tussen jeugd- en seniorenploegen. Wat de jeugd betreft loopt de hele organisatie gesmeerd. We beschikken voor onze veertien ploegen over degelijke trainers en hebben voldoende enthousiaste medewerkers gevonden om wekelijks voor de begeleiding van deze elftallen in te staan. Ook de resultaten mogen gezien worden. Bekijk de rangschikkingen maar, in elke reeks kan je de RKC-clubs bovenaan terugvinden. Op langere termijn moet een doorstroming van deze jeugdspelers naar de eerste ploeg haalbaar zijn. De resultaten van de A-ploeg daarentegen laten voorlopig nog te wensen over. Hierin spelen een aantal factoren een rol. Het vormen van een ploeg uit spelers uit verschillende clubs hebben we duidelijk onderschat. Daarbij komt dat verschillende spelers omwille van werk- en privéredenen hebben afgehaakt. Het ontbreekt ons op dit moment duidelijk aan een persoonlijkheid die op het veld de lijnen kan uitzetten. Maar de sfeer is goed, de trainingen worden zeer goed bijgewoond en we verwachtingen dat er op zeer korte termijn een kentering zal komen.»

- Hoe zit het met de belangstelling voor de ploeg?
«Onze eerste thuiswedstrijd werd door een 200-tal toeschouwers bijgewoond. Bij onze tweede en derde wedstrijd was de belangstelling een stuk kleiner. Om opnieuw een publiekstrekker te worden moet RKC eerst resultaten kunnen voorleggen.»

- Waarom hebben jullie gekozen voor Rapertingen als hart van de vereniging?
«De ligging van Camara is zeer ongunstig. De terreinen liggen in een residentiële wijk en de belangstelling voor het voetbal is er zeer gering. In Rapertingen daarentegen liggen de zaken anders. Er zijn heel wat meer potentiële kijkers voor handen maar enkel met goede resultaten kunnen we die mensen terug naar het voetbalveld krijgen.»

Recent toegevoegd

Auteur: Tom Kenis Geparafraseerde Radio 2-getuigenis van militair William De Wilde en zijn echtgenote...
Auteur: Tom Kenis De familie Trippas verbleef in Belgisch Congo van 1954 tot en met de onafhankelijkheid...
Auteur: Tom Kenis Antoinette Fransen, de moeder van Moelly Henno, werd tijdens Wereldoorlog II...
Zoveel Hasselaren, zoveel linken met Congo. Om de meest uiteenlopende redenen trokken Hasselaren al...
Auteur: Tom Kenis Joseph (°Hasselt 04.07.1926) en Denise (°Hasselt 22.01.1927) leerden elkaar kennen als...
Auteur: Tom Kenis André Billen, geboren in 1927, studeerde economie. Hij slaagde voor het diplomatiek...
Auteur: Tom Kenis De in Hamont geboren Joseph (Jef) Verlaak, thans inwoner van Viversel maar gedurende...
Auteur: Toon Blux Hermanus, Petrus, Joseph Blux is de oudste zoon van Louis Bleux (1) uit Kuringen en...
Auteur: Tom Kenis Edgard Jamart werd geboren in een gehucht tussen Bergen en Luik, maar woont al 40 jaar...
Auteur: Hubert Bovens Marcellin Lagarde werd geboren te Sougné, Sprimont in de provincie Luik op 2...