Voetbal in Rapertingen - uit: Racing Rapertingen wil goed figuur slaan (1972)

Description

Racing Rapertingen, de jongste voetbalaanwinst in de provinciehoofdplaats wil het in de komende kompetitie heel wat beter doen dan in het eerste bestaansjaar. De aktiviteiten welke deze kleine klub in het «dode» seizoen aan de dag legde, grenst haast aan het ongelooflijke. De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen werd tot in de kleinste details verzorgd, hetgeen er duidelijk op wijst dat Racing een flink figuur wil slaan. Niet alleen werd naar versterking van het fanionelftal uitgezien, maar ook werd de klubleiding degelijk uitgebreid of gewijzigd. Zo zijn er liefst een 20-tal nieuwe aanwinsten, drie oefenmeesters werden aangeduid alsmede werd een raadgever aangesteld, welke als verbindingsman zal fungeren tussen oefenmeester en bestuur. Bovendien werd nog een jeugdkomitee opgericht. De ijverige sekretaris de heer J. Cox werd verkozen tot voorzitter. Zijn plaats werd ingenomen door Robert Cornelis.

Bleef de heer L. Claes erevoorzitter dan werd ex-voorzitter J. Nijs eerste ondervoorzitter, die wordt bijgestaan door C. Vandenreydt en algemeen penningmeester Fr. Bollen met als adjunkt H. Achten.

P. Thoelen werd voorzitter van het jeugdkomitee en hier is Dr. Phlix de erevoorzitter. Verder bestaat het bestuur uit een 20-tal gedienstige en werklustige leden.

Oefenmeester werd Cor Neven, voorheen speler van Waterschei en M.D. Halen en trainer bij Herk F.C. Marcel Verschueren oefent invallers en juniores en de jeugd staat onder de hoede van Th. Hayen. Raadgever J. Vanempten kreeg de bijzondere opdracht zich te gelasten met de opleiding van de doelwachters. Ook de akkomodatie werd niet uit het oog verloren. Zo werd er een tweede speelveld aangelegd en hiervoor zorgde het Hasselts gemeentebestuur.

Werd geen enkele speler van de hand gedaan dan werden de overgangen van vorig jaar hernieuwd. Nieuwe aanwinsten zijn: R. Bernaerts, M. Thijssen, J. Philips, Y. Quanten, allen van S.C. Hasselt; Thompson (Guigoven), P. Roggen (Godsheide); B. Bernaerts (Sp. Kuringen); T. Rubens, V. Bamps en L. Vanderstraeten, allen van Sp. Alken. Langs de verzoeningskommissie kwamen bovendien de Racingrangen aanvullen: J. Michiels (Sp. Kuringen), M. Verschueren (Herk Sp.), Knaepen J. (Diepenbeek), Schepers (Spalbeek), en junior J. Geladé (Sp. Hasselt).

Met deze aanwinsten en uiteraard met de flinke titularissen van vorig seizoen kan het niet anders of Rapertingen moet zich in de komende kompetitie flink kunnen onderscheiden.

De kans om zich in de kijker te spelen krijgt wel iedereen bij Racing Rapertingen, als men weet dat met liefst 7 ploegen in kompetitie wordt uitgekomen.

Naast het fanionelftal, invallers en juniores, werden ook scholieren, twee kadettenploegen en een miniemenformatie ingeschreven.

Een flink figuur slaan en wie weet een plaatsje tussen de eerste vijf is de betrachting van voorzitter Cox. Dat dit opzet kan bewaarheid worden, is zeker niet denkbeeldig. Immers deed Racing het in de aanloopperiode verre van slecht, al werd het slechts één overwinning in de vier bekerwedstriid. Waarvan men nu al zeker is, is het feit dat Rapertingen over een zeer sterke verdediging beschikt, vermits in de jongste vier wedstrijden maar evenveel doelpunten werden toegestaan. Ook het middenveld kombineert al aardig en eens dat de voorlijn nog wat meer aan stuwkracht heeft bijgewonnen tekent de toekomst zich voor Hasselts jongste aanwinst, Rapertingen, zeker rooskleurig af.

Recent toegevoegd

Auteur: Tom Kenis Geparafraseerde Radio 2-getuigenis van militair William De Wilde en zijn echtgenote...
Auteur: Tom Kenis De familie Trippas verbleef in Belgisch Congo van 1954 tot en met de onafhankelijkheid...
Auteur: Tom Kenis Antoinette Fransen, de moeder van Moelly Henno, werd tijdens Wereldoorlog II...
Zoveel Hasselaren, zoveel linken met Congo. Om de meest uiteenlopende redenen trokken Hasselaren al...
Auteur: Tom Kenis Joseph (°Hasselt 04.07.1926) en Denise (°Hasselt 22.01.1927) leerden elkaar kennen als...
Auteur: Tom Kenis André Billen, geboren in 1927, studeerde economie. Hij slaagde voor het diplomatiek...
Auteur: Tom Kenis De in Hamont geboren Joseph (Jef) Verlaak, thans inwoner van Viversel maar gedurende...
Auteur: Toon Blux Hermanus, Petrus, Joseph Blux is de oudste zoon van Louis Bleux (1) uit Kuringen en...
Auteur: Tom Kenis Edgard Jamart werd geboren in een gehucht tussen Bergen en Luik, maar woont al 40 jaar...
Auteur: Hubert Bovens Marcellin Lagarde werd geboren te Sougné, Sprimont in de provincie Luik op 2...